Winkelen in Aalst

een initiatief van District A

een initiatief van District A

De Sjarels

Animatie en sfeer tijdens shoppingevents

In het Aalsters is een ‘sjarel’ een deugniet. Er wordt al spottend gezegd “da’s nogal ne sjarel zelle”. 

Het werd ook de naam voor de piccolo’s die sinds een goed jaar regelmatig opduiken in het Aalsterse winkelstraatbeeld. We recruteren onze Sjarels o.m. uit carnavalgroepen Nieje, Pertotal, De Poipeplekkers, De Zieke Zjieratten, Ajomoja.

Hun uniform is een ontwerp van Ingrid De Schrijver. De Sjarels zorgen voor animatie en sfeer tijdens shoppingevents. We hebben zelfs een Sjarels orkest, de G-bloezers. 

Kom (ook) naar de winkelstraten van Aalst tijdens Koop De Zomer, Happy Herfst, de Valentijnsactie, Koop Lokaalst en Topdag. En laat u meedrijven op het enthousiasme van onze Sjarels.V

Geen taak te zwaar voor de Sjarels

Sjarels te huur!

U bent ze misschien al tegengekomen, onze Sjarels. Ze verschijnen bij feestelijke gelegenheden in het winkelstraatbeeld en maken uw shoppingdag nog mooier: hartelijk, met een schalkse knipoog en een brede glimlach. 

En ze staan te popelen om nog vaker onder de mensen te komen. Handelaars die een opendeurdag of ander feestelijk event organiseren, kunnen de Sjarels inhuren.

Meer weten?

De G-bloezers

Met een streepje muziek is het altijd een beetje feest. Laten er nu enkele Sjarels over muzikaal talent beschikken! Ze halen trombone, trompet en trommel graag boven om de winkelstraten op te luisteren met opzwepende melodieën. Ambiance!

Sjarels waar muziek uit komt...